Wentelteefjes variaties

Op het traditionele wentelteefje zijn heel veel variaties, hier vermelden we deze allemaal overzichtelijk op een rij.

Zoals hier beschreven is het vrij gemakkelijk om de heerlijkste traditionele wentelteefjes te maken, er zijn echter ook veel varianten, hieronder geef ik een paar tips.

Supplementen

Het is mogelijk om te experimenteren met verschillende soorten suiker gebruik een keer vanille suiker in plaats van bruine suiker. Je kunt de wentelteefjes ook met verschillende supplementen serveren zodat men deze naar eigensmaak kan toevoegen, denk hierbij aan fruit zoals aardbeien, rozijnen, jam maar ook chocolade. Veel zoete producten zijn heerlijk in combinatie met de wentelteefjes.

Wentelteefjes maken met kaas

Het is ook mogelijk om voor het bakken de wentelteefjes te vullen met kaas, hiervoor heb je een wit ongesneden brood nodig. Snij deze in dikke plakken zodat je deze kan vullen met kaas door een snee aan de bovenkant van het brood. De bereiding is voor de rest gelijk met die van het traditionele wentelteefje.

Romige wentelteefjes

Bij het maken van de wentelteefjes is het ook mogelijk om in plaats van melk slagroom te gebruiken of een combinatie van beide hierdoor worden de wentelteefjes nog romiger.

Wentelteefjes uit de oven

Verspreid de sneetjes over in een ovenschaal zonder deze in het mengsel te dopen, giet hier het mengsel overheen. Dek de wentelteefjes af en zet ze een paar uur in de koelkast. Verwarm de over voor op 180 graden en plaats de ovenschaal onafgedekt gedurende 25 minuten in de oven.

Wentelteefjes hapjes

Door in plaats van sneetjes witbrood een stokbrood te nemen kan je heerlijke hapjes maken om uit te delen. Snij het stokbrood in plakjes en bereid ze zoals is aangegeven in het traditionele recept. Tip, gebruik voor het maken de oven omdat ze warm geserveerd moeten worden, hierdoor kun je alle voorbereidingen van te voren treffen.

Combinaties

Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van bovenstaande varianten, hierdoor wordt het makkelijk te bereiden wentelteefje nooit saai. Heb je een leuke tip neem contact met ons op.